Προβολές στα Εξάρχεια - σε υπαίθριο χώρο, με εισιτήριο ή χωρίς

Το καλοκαιράκι σηκώνει βόλτα, μπύρα και καλό ταινιάκι. Εμείς σας μαζέψαμε τις προβολές που παίζουν την εβδομάδα 14 με 20 Ιουλίου 2016 στα θερινά σινεμά και σε υπαίθριους χώρους στα Εξάρχεια. Οκτώ ταινίες για όλα τα γούστα, άλλες με εισιτήριο και άλλες χωρίς. Εσείς απλά διαλέξτε αν θέλετε να δείτε κωμωδία, επιστημονικής φαντασίας, ντοκιμαντέρ ή δράμα και βγείτε με την παρέα στη γειτονιά.

(φώτο George Fiorakis στον κινηματογράφο Ριβιέρα) 

Οι ταινίες της εβδομάδας - 14 έως 20 Ιουλίου - στα Εξάρχεια

Προβολές χωρίς εισιτήριο στη γειτονιά:

The Act of Killing


Ημέρα: Παρασκευή 15 Ιουλίου, 21.00 - Στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων

Πλοκή
Όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανατράπηκε από πραξικόπημα το 1965, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Ανουάρ και οι φίλοι του, από μαυραγορίτες εισιτηρίων προάχθηκαν σε αρχηγούς ταγμάτων θανάτου. Ο Ανουάρ σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια εκατοντάδες άτομα. Στην Πράξη του φόνου, ο Ανουάρ και οι φίλοι του συμφώνησαν να μας εξιστορήσουν αυτούς τους φόνους. Αλλά το βασικό τους κίνητρο για να συμμετάσχουν δεν ήταν η κατάθεση της μαρτυρίας τους: ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν ο καθένας στο αγαπημένο του είδος ταινίας – ουέστερν. κατασκοπείας, μιούζικαλ. Γράφουν τα σενάρια. Παίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Και παίζουν επίσης τα θύματά τους. Μια εφιαλτική εικόνα, ένα ταξίδι στις μνήμες και στη φαντασία των αμετανόητων δραστών, αλλά και στον σοκαριστικά τετριμμένο κόσμο διαφθοράς και ατιμωρησίας στο οποίο κατοικούν. πηγή


Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.

//

Blade Runner


Ημέρα: Τετάρτη 20 Ιουλίου, 21.00 - Στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου

Πλοκή
Έτος 2019. Ο κόσμος πλέον ανήκει στις πολυεθνικές εταιρείες και οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε απέραντες βιομηχανικές ζώνες. Πολλοί κάτοικοι της Γης, σε μια προσπάθεια αναζήτησης καλύτερης τύχης, έχουν μεταναστεύσει σε μακρινές διαστημικές αποικίες. Οι επικίνδυνες εργασίες στη Γη αλλά και στις αποικίες, γίνονται από ανδροειδή με ανθρώπινα εξωτερικά χαρακτηριστικά, γνωστά και ως replicants.

H ειδική αστυνομική μονάδα, Blade Runners, έχει αναλαμβάνει την εξουδετέρωση των replicants όταν αυτά γίνονται επικίνδυνα. Ο Deckard είναι ένας Blade Runner που έχει αποσυρθεί αλλά καλείται να επανέλθει στη δράση όταν μια ομάδα από μία εξελιγμένη γενιά replicant, γνωρίζοντας ότι η διάρκεια ζωής τους είναι 4 χρόνια, δραπετεύουν από μια αποικία και έρχονται στο Los Angeles, αναζητώντας τον κατασκευαστή τους για να του ζητήσουν να δώσει παράταση στην ζωή τους. 

Όταν ο Deckard έρθει σε επαφή με τα replicants, θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τις αξίες του και τις απόψεις του περί διαχωρισμού ζωντανού και τεχνητού, δημιουργού και δημιουργήματος.

Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.

//

Προβολές με εισιτήριο στα θερινά των Εξαρχείων:

Η γιορτή της Μπαμπέτ (1987)


Ημέρα: Σάββατο 16 Ιουλίου, 21.00 - Μεταμεσονύχτια προβολή στη Ριβιέρα

Πλοκή
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Δανίας. Εκεί ζουν δύο ανύπαντρες αδελφές παπαδοκόρες κάνοντας αγαθοεργίες και προσφέροντας φαγητό στους ανήμπορους. Οι δύο αδελφές – Μαρτίνα και Φιλίππα- υπήρξαν πολύ όμορφες στα νιάτα τους και παρότι είχαν ερωτικές αλλά και επαγγελματικές προτάσεις, αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους κοντά στον πάστορα πατέρα τους και να συνεχίσουν το ενάρετο έργο του.

Η Μπαμπέτ εμφανίζεται μία μέρα στην πόρτα τους και ζητάει καταφύγιο, καθότι είναι πρόσφυγας τους εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Οι δύο αδελφές δίνουν τροφή και στέγη στην Μπαμπέτ, η οποίο γίνεται η οικονόμος τους σπιτιού. Μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής, η Μπαμπέτ ενημερώνεται πως κέρδισε στο λαχείο 10.000 φράγκα. Όλοι σκέφτονται πλέον ότι θα φύγει για να φτιάξει και πάλι τη ζωή της.

Ένας αλληγορικός μύθος για τη χαρά και στις απολαύσεις της ζωής και το εφήμερο του βίου, που σαν σύντομος κανείς πρέπει να τον ζει και να τον απολαμβάνει την κάθε μέρα.

Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.

//

Η ομορφότερη εποχή (2015)


Πέμπτη με Τετάρτη στον θερινό κινηματογράφο ΒΟΞ 

Πλοκή
Παρίσι, 1971. Η Ντελφίν συναντά την Καρόλ. Η πρώτη, κόρη αγρότη, έχει έρθει στη μεγαλούπολη για να βρει χρήματα και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, μια δικιά της επιχείρηση. Η δεύτερη, σε σχέση με τον Μαρκ, ζει όσα μπορεί από τη φεμινιστική επανάσταση. Η μία τους γνωρίζει ότι της αρέσουν και οι γυναίκες, ενώ η άλλη αγνοεί ότι θα μπορούσε να ζήσει μια τέτοια εμπειρία. Η επαφή τους θα γεννήσει μια σχέση με πάθος, χωρίς να ξέρουν ότι θα «κουτουλίσουν» στον ρεαλισμό.


Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.

//

Love Me If You Dare (2003)



Πέμπτη με Τετάρτη στο θερινό σινεμά ΕΚΡΑΝ
 
Πλοκή
Μία ολόκληρη ζωή μέχρι να πεις «Σ’ αγαπώ». 80 χρόνια για να αρχίσει μία ιστορία αγάπης. Κι όλα αυτά εξαιτίας ενός παιχνιδιού! «Τολμάς;» «Τολμώ!». Η Σοφί και ο Ζυλιέν είναι ικανοί για όλα: τα καλύτερα και τα χειρότερα! Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Τολμούν οτιδήποτε απαγορευμένο, γελούν, πληγώνουν ο ένας τον άλλον… Κάνουν τα πάντα εκτός από το να παραδεχτούν ότι αγαπιούνται. Έφτιαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και για το υπόλοιπο της ζωής τους θα είναι οι διαιτητές του και συχνά τα θύματά του.


Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.



-----------

Δείτε ακόμη: 
Όλες οι προβολές στα σινεμά των Εξαρχείων

----------- 


Θα σε περιμένω πάντα (2016)


Πέμπτη με Τετάρτη στον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια

Πλοκή
Η Amy, μια φοιτήτρια διδακτορικού, ρισκάρει επανειλημμένως τη ζωή της καθώς εργάζεται ως κασκαντέρ. Επηρεασμένη από συντριπτικές ενοχές για ένα τραγικό περιστατικό του παρελθόντος και χωρίς πραγματική επιθυμία για τον ίδιο τον κίνδυνο, αρχίζει να συμφιλιώνεται με το παρελθόν, το παρόν και τις αντιξοότητες της ζωής μέσα από τη σχέση της με τον Ed, έναν μεγαλύτερο σε ηλικία καθηγητή αστροφυσικής. Η σχέση αυτή θα παραμείνει, παράδοξα αλλά και ρομαντικά, αναλλοίωτη και μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ed.

Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.

//

Money Monster (2016)



Πέμπτη με Τετάρτη στο θερινό σινεμά ΕΚΡΑΝ

Πλοκή
O Lee Gates είναι ένας οικονομικός αναλυτής/τηλεοπτική περσόνα που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής εισβάλλει στο studio και σε απευθείας μετάδοση κρατάει όμηρους τον genius αναλυτή και την Patty Fenn, παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Gates και Fenn προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.

//

Μαμά, γύρισα! (2016)



Πέμπτη με Τετάρτη στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Πλοκή
Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, αλλά να είμαστε ενήλικοι και να γυρίσουμε να ζήσουμε στο σπίτι τους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η Στεφανί θα βιώσει αυτή την έντονη εμπειρία, αρχικά αντιμέτωπη με μια στοργική μα φορτική μητέρα, και έπειτα με τα αδέλφια της που βγάζουν όλη τη μνησικακία τους για παλιές υποθέσεις.


Δείτε περισσότερα για την ταινία - περιγραφή και ώρες προβολής - στο λίνκ.




Εικόνα
Τι παίζει στα θερινά σινεμά στα Εξάρχεια

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter