Γράφουν

Ο Σκόρος κλείνει και διοργανώνει αποχαιρετιστήριο χαριστικό παζάρι - Δύο ημέρες, 6 & 11 Ιουλίου

Η συλλογικότητα ''Σκόρος'', χώρος αλληλέγγυου εμπορίου στα Εξάρχεια, κλείνει τον κύκλο της, έχοντας όμως φυτέψει σπόρους για νέα εγχειρήματα, για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής. Χαριστικό παζάρι, δύο για την ακρίβεια, για το κλείσιμο! 6 & 11 Ιουλίου.

Update: Για τους προνοητικούς! Ένα ακόμη Χαριστικό Παζάρι για το κλείσιμο του Σκόρου, την Τρίτη 11 Ιουλίου. Θα υπάρχουν και χειμωνιάτικα αυτή τη φορά. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από το 1ο Χαριστικό Παζάρι, που έγινε την Πέμπτη 6 Ιουλίου. 
 
Στην γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού στα Εξάρχεια, βρίσκεται ο Σκόρος. Μια συλλογικότητα που διατηρεί, εδώ και 8 χρόνια, ένα χώρο αντίστασης στον καταναλωτισμό. Στο Σκόρο κάθε άτομο μπορεί να πάει, να δώσει ή να λάβει αγαθά και υπηρεσίες. Χωρίς αντίτιμο. Δεν μιλάμε για φιλανθρωπία ή αναγκαστικά για ανταλλαγή, τουλάχιστον όχι για ανταλλαγή που γίνεται εκείνη την στιγμή. Μπορείς απλά να πας και να πάρεις αντικείμενα/ρούχα που σου χρειάζονται. Ή να δώσεις, όπως θα έδινες σε ένα φίλο σου. Στον ίδιο χώρο έχουν γίνει από μαθήματα μεταποίησης ρούχων μέχρι βραδιές συλλογικής κουζίνας. Σκόρος -κριτική στην κατανάλωση. 

Δυστυχώς ο Σκόρος σταματάει την λειτουργία του. Θα μας αφήσει με ένα χαριστικό μπαζάρ, πάντα στην ίδια λογική με την οποία ξεκίνησε, όχι επειδή απέτυχε -το αντίθετο μπορούμε να πούμε αφού άφησε για τα καλά το σημάδι του- αλλά απλά επειδή έκανε τον κύκλο του και δίνει χώρο για νέα εγχειρήματα και προσπάθειες για να κάνουμε τον κόσμο λίγο πιο ανθρώπινο, λίγο πιο δίκαιο και αληθινό. 

Εικόνα
Παζάρι στο Σκόρο

φωτογραφία από το 1ο Χαριστικό Παζάρι, στις 6 Ιουλίου - νέα συνάντηση και με χειμωνιάτικα αυτή τη φορά Τρίτη 11 Ιουλίου
 

Εικόνα
Παζάρι στο Σκόρο

 φωτογραφία από το 1ο Χαριστικό Παζάρι, στις 6 Ιουλίου - νέα συνάντηση και με χειμωνιάτικα αυτή τη φορά Τρίτη 11 Ιουλίου


Εικόνα
Παζάρι στο Σκόρο

φωτογραφία από το 1ο Χαριστικό Παζάρι, στις 6 Ιουλίου - νέα συνάντηση και με χειμωνιάτικα αυτή τη φορά Τρίτη 11 Ιουλίου 
 


Η σχετική ανακοίνωση και το κάλεσμα για το χαριστικό παζάρι:

"Παρα το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει ο Σκόρος τα τελευταία 8+ χρόνια, δυστυχώς έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να διακοπεί η λειτουργία του στο τέλος Ιουλίου.Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ιδέα θα μείνει ζωντανή και θα επιστρέψει σύντομα σε νέο χώρο, με περισσότερα μέλη που αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του και θα βοηθήσουν στην λειτουργία του.
Σας περιμένουμε λοιπόν, την Πέμπτη 6 Ιουλίου από τις 12.00 στο χαριστικό Παζάρι με την πιο ευχάριστη διάθεση για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις , να δοκιμάσουμε πολλά ρούχα και να δροσιστούμε με κρύα λεμονάδα! 
Δεν δεχόμαστε πλέον ρούχα, δίνουμε όμως." 

Σκόρος, κριτική στην κατανάλωση 
 
 

Εικόνα
Χαριστικό Παζάρι

 

Λίγα λόγια για το Σκόρο:

Ο Σκόρος είναι ένας χώρος που λειτουργεί αποκλειστικά με γνώμονα την αλληλλεγγύη και έμπρακτα αμφισβητεί το δόγμα «καταναλώνω άρα υπάρχω» . Απευθύνεται σε όλους μας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Απευθύνεται σε εκείνους που αναλογίζονται τις ώρες εργασίας που απαιτούνται για την αγορά ενός αγαθού, την ενέργεια για την παραγωγή του, τις συνθήκες εργασίας, τα αντικείμενα που στοιβάζονται σε μια γωνιά του σπιτιού μας γιατί δεν χρησιμοποιούνται. Σε εκείνους που δεν βλέπουν την επαναχρησιμοποίηση ως μειονέκτημα αλλα ως αντίσταση στην εποχή του φαίνεσθαι.
 

Γνωρίστε ακόμη καλύτερα το εγχείρημα, στο παρακατω ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, συλλογική προσπάθεια όλων των μελών του Σκόρου. Αξίζει. 

 

//

ινφο 

Χαριστικό Παζάρι στον ΣΚΟΡΟ
Ζωοδόχου Πηγής & Ερεσσού, Εξάρχεια 


1ο Χαριστικό Παζάρι 
Πέμπτη 6 Ιουλίου, από τις 12.00 

 
2ο Χαριστικό Παζάρι
Τρίτη 11 Ιουλίου, από τις 13.00-18.00

 


 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter