Γράφουν

Nosotros σημαίνει "Εμείς". Μια ακόμη γεμάτη χρονιά ξεκινάει στην Θεμιστοκλέους

Αναδιαμόρφωση του χώρου, οργάνωση ελεύθερων μαθημάτων και συλλογή ειδών για πρόσφυγες, κοινωνικές κουζίνες και δομές αλληλεγγύης.

Και τη χρονιά που πέρασε το Καφενείο του Nosotros κατόρθωσε όχι μόνο να αποτελέσει έναν ζεστό χώρο συνάντησης και επαφής, αλλά και χώρο για πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης πρόσφυγες βρήκαν προσωρινή στέγη και φαγητό όποτε αυτό χρειάστηκε. Όλα έγιναν εφικτά με την πλατιά βοήθεια όλων, όπως επισημαίνει και η ομάδα του κτηρίου. Το Νοsotros λοιπόν μας καλεί να συμβάλλουμε όλοι, για να παραμείνει και φέτος δυναμικό και ελεύθερο για όλους. 

Φέτος είναι η 11η χρονιά λειτουργίας του χώρου και ξεκινάνε οι διαδικασίες για την δημιουργία και τον συντονισμό αυτοοργανωμένων μαθημάτων, ομάδων και workshop. Φυσικά εκτός τα μαθήματα, τον επόμενο καιρό που θα γίνει η μετακόμιση από την εξαρχειώτικη ταράτσα στον εσωτερικό χώρο, δεν θα λείψουν οι προβολές, συζητήσεις, θεματικές εκδηλώσεις και άλλα ενδιαφέροντα. (μπορείτε να δείτε εδώ το αρχείο με δεκάδες παλαιότερες εκδηλώσεις)


"Στο Nosotros επιδιώκουμε να πειραματιστούμε με νέες μορφές κοινωνικών σχέσεων θεμελιωμένες στη συμμετοχική λήψη απόφασης, στην άμεση δημοκρατία,σε μη ιεραρχικές δομές. Στην επανοικειοποίηση των χώρων, στην επανοικειοποίηση του χρόνου μας και στον συλλογικό αυτοκαθορισμό των όρων της ζωής μας, μακριά από τις ηγεμονικές λογικές κράτους και αγορών. Στην κοινότητα αυτή δύναται να είναι επίκεντρο η μάθηση, δηλαδή οι συνθήκες που προσεγγίζουμε τη γνώση, ως διαδικασία αλληλεπίδρασης & συμμετοχής."  από την σελίδα του Nosotros 


Εικόνα
Nosotros σημαίνει "Εμείς". Μια ακόμη γεμάτη χρονιά ξεκινάει στην Θεμιστοκλέους

   

Εικόνα
Nosotros σημαίνει "Εμείς". Μια ακόμη γεμάτη χρονιά ξεκινάει στην Θεμιστοκλέους


 
 
Επίσης όποιος επιθυμεί να συνδράμει στην αναδιαμόρφωση του χώρου μπορεί να συνεισφέρει με:

- Τραπεζοκαθίσματα
- Χρώματα για τους τοίχους, βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες
- Γυαλόχαρτο (για τρίψιμο ξυλείας)
- Καθαριστικά
- Βιβλιοθήκη/Ράφια

 

Στο χώρο επίσης γίνεται συλλογή των παρακάτω ειδών, τα οποία έπειτα από τη σχετική διαλογή διανέμονται στις δομές αλληλεγγύης:

- Πάνες όλων των μεγεθών (κυρίως για βρέφη)
- Παιδικό γάλα & τροφές
- Χαρτικά
- Καθαριστικά, απορρυπαντικά
- Σκούπες, φαράσια, σφουγγαρίστρες, κουβάδες
- Κάδους απορριμάτων
- Αλεύρι
- Λάδι
- Σεντόνια, πετσέτες
- Χαλιά
- Σακούλες απορριμάτων, γάντια
- Μπογιές και πινέλα
- Ηλεκτρικές συσκευές (φουρνάκια με μάτια, βραστήρες, μίξερ, σεσουάρ,
θερμαντικά σώματα και άλλο οικιακό εξοπλισμό)
- Τρόφιμα (ενδεικτικά: κρουασάν, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας,
δημητριακά, καφέδες, ζάχαρη, τσάι, μέλι, μαρμελάδες, χυμοί)

 
Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω και στο : contact.nosotros@riseup.net
 

Μαζί μπορούμε!
Καλή αρχή Nosotros!


 


 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter