Μυστική έκθεση στο κτίριο-μυστήριο της Ακαδημίας 58α

Η σιδερένια πόρτα που προσπερνάμε καθημερινά, πάντα κλειστή και αινιγματική, άνοιξε για μια ιδιαίτερη παρέμβαση, από αρκετούς καλλιτέχνες, σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό χώρο.

φωτογραφίες: George Fiorakis , Philip Gavrilakis

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το Secretexpo. Χωρίς πολλές πληροφορίες, χωρίς τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, παρά μόνο με την ημέρα της έκθεσης. Η τοποθεσία ανακοινώθηκε μόλις 1 ώρα πριν το άνοιγμα και η αλήθεια είναι ότι λόγος υπήρχε!

Πριν από λίγο λοιπόν, 5 Οκτωβρίου το απόγευμα, ενημερωθήκαμε και βρεθήκαμε στην Ακαδημίας 58. Χρόνια περνούσαμε από την κλειστή σιδερένια πόρτα που τόσα έχουμε ακούσει για το εσωτερικό της. Καλλιτέχνες λοιπόν μπήκαν στο κτίριο και συνέθεσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση σε ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο. 

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1880 από τον αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Μετέπειτα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Διονύσιου Λοβέρδου που κατείχε μια πλούσια συλλογή βυζαντινών, εκκλησιαστικών εικόνων και έργων τέχνης την οποία είχε εκθέση στο κτίριο μετατρέποντας το έτσι σε μουσείο. Το κτήριο μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε σαν βεστιάριο για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Μετά από μια πυρκαγιά όπου κατέστρεψε μέρος του κτηρίου οι ζημιές δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ.



Βίντεο-συνέντευξη με τον επιμελητή της underground έκθεσης στο κτίριο της Ακαδημίας 58α, από το Lost Athina.


Πέρα από αυτά, έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα. Το επικρατέστερο είναι ότι στο κτίριο της Ακαδημίας 58 γινόντουσαν «μυστικές μυστικιστικές θρησκευτικές συναντήσεις» καθώς από ό,τι ακούγεται ο Σπυρίδων Λοβέρδος, αδερφός του ιδιοκτήτη, υπήρξε τέκτονας, μέλος της Στοάς «Παρθένων».

Αυτή τη φορά γίνεται μια μυστική έκθεση από καλλιτέχνες που μπορείς να αναγνωρίσεις από τα σχέδια τους αλλά για ευνόητους λόγους τα ονόματα δε θα αναφέρουμε! Πόσο θα κρατήσει η έκθεση, καταλαβαίνετε, δεν γνωρίζουμε ακριβώς, γι’αυτό να την επισκεφτείτε όσο προλαβαίνετε! 

*Η έκθεση ήταν για μια μόνο ημέρα. Αναμένουμε το Secretexpo#2!

[πατήστε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση}  


Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

-----------

Δείτε ακόμη: 

Πρώτος Τόμος: H ιστορία του graffiti στην Ελλάδα 1984-1994 [Συνέντευξη & φωτογραφίες}

Στήλη Streetart: Μια εικόνα κάθε μέρα από τους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο

11 γκραφιτάδες και λόκαλ artists: Tο γκραφίτι στο Πολυτεχνείο & η απόφαση απομάκρυνσής του [ΡΕΠΟΡΤΑΖ}

----------- 
 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

------

Ακολουθήστε το inExarchia |  facebook - instagram - twitter - youtube

------


Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

Εικόνα
Secretexpo

 

 

Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.


 
φωτογραφίες: George Fiorakis , Philip Gavrilakis
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter