Midnight Express: μεταμεσονύκτιες επιλεγμένες προβολές τον Μάρτιο στην Ααβόρα

Η κινηματογραφική λέσχη "Midnight Express" παρουσιάζει μεταμεσονύκτιες προβολές κάθε εβδομάδα στον κινηματογράφο Ααβόρα, Ιπποκράτους 180 στη Νεάπολη. Διαβάστε το πρόγραμμα για το Μάρτιο και δείτε τα τρέιλερ!

Στις 17 Μαρτίου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προβληθεί σε κινηματογραφική αίθουσα, στην Ααβόρα, το ντεμπούτο του Σάμ Ρέιμι "Evil Dead" (1981). Η low-budget ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπρους Κάμπελ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σαμ Ρέιμι και παραγωγό τον Ρόμπερτ Τάμπερτ. Ένα από τα θρίλερ που στιγμάτισαν τη δεκαετία του 80, με κριτική του Στήβεν Κινγκ στο περιοδικό Twilight Zone που έλεγε "The most ferociously original horror film of the year".
 

Σύνοψη
Πέντε φοιτητές επιλέγουν για τις διακοπές τους μία απομακρυσμένη καλύβα στο δάσος. Εκεί ακούγοντας μία κασσέτα απελευθερώνουν δαίμονες και πνεύματα, που αρχίζουν να τους καταλαμβάνουν. 

 

Εικόνα
evildeadcollage_inexarchia

 
Στις 24 Μαρτίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έρχεται το "Labyrinth" (1986), η σουρεάλ και καλτ ταινία φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπόουι και τη 16χρονη Τζένιφερ Κόνελι σε σκηνοθεσία Τζιμ Χένσον (The Muppet Show) και σενάριο Τέρι Τζόουνς.

Εικόνα
labyrinthcollage_inexarchia

 
Σύνοψη
Η αιώνια διαμάχη του Καλού με το Κακό σε έναν κόσμο φανταστικών πλασμάτων. Μία ομάδα ξωτικών απαγάγει τον αδερφό μιας 14χρονης κοπέλας και ο σατανικός βασιλιάς τους, ο Τζάρετ, της ζητά να βρει το  κέντρο του λαβύρινθου, μέσα σε δεκατρείς ώρες, για να μη μεταμορφώσει τον μικρό της αδερφό σε ξωτικό. 

 

Το τρέιλερ του "Labyrinth"

 
Ο μήνας κλείνει στις 31 Μαρτίου με το αιματηρό φιλμ κινουμένων σχεδίων "Watership Down" (1978) του Μάρτιν Ρόζεν, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Άνταμς. Τη φωνή σε έναν από τους βασικούς χαρακτήρες δίνει ο ηθοποιός Τζον Χέρτ. 

 

Εικόνα
watershipdown_inexarchia

Σύνοψη
Το λαγούμι μιας ομάδας κουνελιών απειλείται και μία ομάδα τους αναζητά ένα νέο ασφαλές καταφύγιο για να ζήσουν. 

 

 

// 

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "
Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.
 

//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30

17 Μαρτίου: Evil Dead (1981, Σαμ Ράιμι)
24 Μαρτίου: Labyrinth (1986, Τζιμ Χένσον)
31 Μαρτίου: Watership Down (1978, Μάρτιν Ρόζεν)

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter