The Last House on Dead End Street: Το ακραίο Horror movie του 70 που κουβαλά το δικό του μύθο

Η κινηματογραφική λέσχη "Midnight Express" συνεχίζει και προβάλλει horror movies, όλων των δεκαετιών, για τους φανς του είδους. Αυτό το Σάββατο, η Ααβόρα στη Νεάπολη και το Midnight Express, παρουσιάζουν το πλέον καλτ, περίεργο και με ιδιαίτερη ιστορία "The Last House on Dead End Street". Μια ταινία τρόμου των '70s, γνωστή στους φαν του Φανταστικού, για τον μύθο που κουβαλάει.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ρότζερ Γουάτκινς, γύρισε μια πολύ low-budget παραγωγή σαν φοιτητής του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, SUNY Oneonta, με τα γυρίσματα να γίνονται στο χώρο του πανεπιστημίου κατά κύριο λόγο. Τόσο ο ίδιος, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία, όσο και το υπόλοιπο cast, χρησιμοποίησαν ψευδώνυμα, με αποτέλεσμα τα ονόματά τους να μην αποκαλυφθούν μέχρι το 2000, όταν ο Γουάτκινς ισχυρίστηκε πως ήταν ο πραγματικός σκηνοθέτης της ταινίας σε ένα thread στο διαδίκτυο (έως τότε το όνομα του σκηνοθέτη ήταν Βίκτορ Τζέινος).
 
*θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μεταμεσονύκτια προβολή στην Ααβόρα. Λεπτομέρειες στο τέλος της σελίδας!


Εικόνα
last house on dead end street inexarchia 18

Tο γεγονός πως, μέχρι το 2000, κανείς δεν ήξερε τα πραγματικά ονόματα του σκηνοθέτη ή των πρωταγωνιστών, έδωσε τροφή σε αρκετούς αστικούς θρύλους που σχετιζόταν με την ταινία. Η πλοκή της βασίζεται σε έναν πρώην κατάδικο, ο οποίος, μετά την αποφυλάκισή του, αποφασίζει να σκηνοθετήσει snuff films, μια κατηγορία ταινιών στις οποίες οι δολοφονίες και άλλες βίαιες πράξεις είναι αληθινές και όχι προϊόν εφέ. Τα snuff films, αποτελούν ένα φανταστικό είδος σινεμά (;), παρ'όλα αυτά, η όλη μυστικοπάθεια των συμμετεχόντων και η απροθυμία οποιουδήποτε μέλους του cast να αποκαλύψει την ταυτότητά του για 23 ολόκληρα χρόνια, έδωσε τροφή σε φήμες πως οι δολοφονίες που απεικονίζονται ήταν όντως αληθινές. Η επιβεβαίωση της ταυτότητας του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστών, πολλά χρόνια μετά, έδωσε την απάντηση στις φήμες αυτές, και επιβεβαιώθηκε πως όλα ήταν προϊόν ειδικών εφέ.


Από το ιντερνετικό κάλεσμα:
"
Για δεκαετίες ο κόσμος πίστευε πως τούτο εδώ ήταν snuff movie. Όχι τόσο λόγω των ειδικών εφέ (που δεν είναι τίποτα σπουδαίο) όσο για την αδιανόητα κυνική και μηδενιστική του φύση. Το Last House on Dead End Street είναι μια αυθεντικά ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ταινία, καμωμένη από ανθρώπους που είχαν σίγουρα πολλά ζητήματα να λύσουν, με την κοινωνία και τον εαυτό τους. Κουβαλά δικαίως έναν μύθο, και λατρεύεται παγκοσμίως από όλους τους τολμηρούς οπαδούς του Φανταστικού. Και προβάλλεται στην Ελλάδα ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Μόνο ένα μέτριο dvd υπάρχει στην αγορά, η προβολή του Midnight Express όμως θα γίνει από μια νέα, High Definition κόπια (από σκαναρισμένο 35άρι που βρέθηκε πρόσφατα) σε dcp"  (εδώ θα βρείτε το fb event)
 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, είναι πως η ταινία πρωτοπροβλήθηκε στην πραγματικότητα το 1974, με τον τίτλο The Fun House. Πριν από αυτή την προβολή, φημολογείται πως είχε προβληθεί το '73, με διαφορετικό τίτλο (The Cuckoo Clocks of Hell ή At the Hour of Our Death). Επίσης υποτίθεται πως είχε δημιουργήσει πανικό στην πρώτη της προβολή το '73, προκαλώντας διαδηλώσεις λόγω της βιαιότητας που απεικόνιζε. Οι βερσιόν αυτές της ταινίας έχουν πλέον χαθεί, και η μόνη διαθέσιμη εκδοχή είναι η τελευταία, που προβλήθηκε το 1977 με τον τίτλο Last House on Dead End Street, ένας τίτλος που παραπέμπει πολύ στο The Last House on the Left του Γουές Κρέιβεν.

Η ταινία έχει απαγορευτεί από το British Board of Film Classification.

 

Εικόνα
The Last House on Dead End Street: Το ακραίο Horror movie του 70 που κουβαλά το

 
 

Σύνοψη

Η ταινία ακολουθεί έναν πρώην κατάδικο, τον Τέρι Χόκινς, ο οποίος, ύστερα από έναν χρόνο στη φυλακή λόγω υπόθεσης ναρκωτικών, αποφυλακίζεται και αποφασίζει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Ο Τέρυ στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει ταινίες πορνό, αλλά μετά την αποφυλάκισή του, γυρνά σελίδα και την προσοχή του τραβούν τα λεγόμενα "snuff films". Είναι ένα genre ταινιών, στις οποίες οι δολοφονίες ή διάφορες άλλες βίαιες και αποτρόπαιες πράξεις πραγματοποιούνται στα αλήθεια, χωρίς εφέ. Ο Τέρυ, πείθοντας κάπιους, γνωστούς και μη, να τον βοηθήσουν στα γυρίσματα, απαγάγει τέσσερις ανθρώπους τους οποίους οδηγεί σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, τους σκοτώνει με διάφορους βάναυσους τρόπους και κινηματογραφεί.


Και αν είστε τόσο weirdoz δείτε σκηνές από την ταινία, με δική σας ευθύνη (HORROR)


//

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε 
19 
Μαΐου τα μεσάνυχτα
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30

Midnight Express presents: The last house on dead end street
 

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Στα δύο διήμερα του 5ου Φεστιβάλ Κιούμπρικ, δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους εκθέτουν τις ταινίες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κιούμπρικ. Μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών έργων...

local

Ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς, παρουσιάζεται σε μία εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στις πολιτικές της...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter