Γράφουν

Η Αθήνα και τα κόμικς το 2017 –παρουσίαση comic book και συζήτηση

Το «Αθήνα: το κόμικ» είναι μία συλλογική προσπάθεια, μια αυτοέκδοση που περιλαμβάνει δουλειά 13 καλλιτεχνών που εμπνέονται από την Αθήνα, σε συνεργασία και επιμέλεια από την ομάδα ATAthens.

Μετά το ενδιαφέρον με το οποίο ο κόσμος αγκάλιασε την πρώτη συλλογή κόμικς με ιστορίες για την Αθήνα, οι ATAthens παρουσιάζουν τη δεύτερη συλλογή, με τίτλο “Athens: The comic book #2”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβληθεί η σχέση των κόμικς με το αστικό τοπίο και να αναπτυχθούν προβληματισμοί για την αλληλεπίδραση αστικού τοπίου – κοινωνίας. Θα μιλήσουν: οι Αλέκος Παπαδάτος (Logicomix), Βασιλεία Βαξεβάνη (Comicdom), Soloup (Αϊβαλί) και Εύη Σαμπανίκου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου). 

Εικόνα
Athens the Comic Book

το εξώφυλλο της καινούργιας έκδοσης - εικονογράφηση από τον Daniel Egneus 
 

Η νέα ανθολογία “Athens: The comic book #2” προέκυψε από την ανάγκη καθιερωμένων και νέων δημιουργών στο χώρο των κόμικς να πουν ιστορίες εμπνευσμένες από τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συμβεί στην Αθήνα από τότε που εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο -δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια. 

Έχει δημιουργηθεί, έτσι, μια ενιαία αφήγηση από διαφορετικές οπτικές γωνίες για διαφορετικές πτυχές της ζωής στην πόλη: εκτός από το ίδιο το αστικό τοπίο της Αθήνας που έδωσε έμπνευση στην Κατερίνα Σταμάτη και στην Kristel Pent, το lifestyle της αθηναϊκής κοινωνίας την εποχή της κρίσης παρουσιάζεται με καυστικό τρόπο από την Τέτη Σώλου και την Έφη Θεοδωροπούλου, ενώ με χιούμορ προσεγγίζει ο WD τα κακώς κείμενα της Αθήνας και της ελληνικής κατάστασης, σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Παρά το δυστοπικό όραμα στο οποίο τοποθετούν την πόλη ο Θανάσης Πέτρου, ο Μalk και ο Νίκος Παπαμιχαήλ, κάθε ιστορία κλείνει με μια αισιόδοξη νότα για τα πράγματα που μας δίνουν ακόμα ελπίδα σε αυτούς τους καιρούς –ένα κλίμα που επικρατεί και στην ιστορία για τις σχέσεις των ανθρώπων στην Αθήνα του Γιώργου Τσαρδανίδη. H λυρική προσέγγιση της αθηναϊκής πραγματικότητας από την Αλεξία Λουγιάκη και του αθηναϊκού αστικού τοπίου από τον Ευάγγελο Ανδρουτσόπουλο (Evan), ένα δημιουργό που κινείται μεταξύ Αθήνας και Ελσίνκι, και οι λεπτομέρειες του Manolo τονίζουν εικόνες και σκέψεις χαρακτηριστικές για όποιον κινηθεί στην πόλη της Αθήνας.  


Παρακάτω μια γεύση από την πρώτη έκδοση, Athens: the comic book #1


Εικόνα
Comic Book 1

η προηγούμενη και πρώτη έκδοση του Athens: The comic book - photo by Bonaramis Art  


// 

Δείτε ακόμη: 


Διηγήματα 9 ώρες στα Εξάρχεια / συλλογικό έργο
Ένα εξαρxειώτικο graphic novel στο Βέλγιο / κόμικ Εξάρχεια


//


Εικόνα
Athens¨ The comic book 1

από το Athens: The comic book #1  
 

 ένα μικρό πρίβιου του The Comic book #1
 

Επιστρέφουμε στην καινούργια έκδοση! Τα πρώτα αντίτυπα του Athens: The comic book #2 θα κυκλοφορήσουν θα βρίσκονται σε αποκλειστική διάθεση στην εκδήλωση. Μας προσκαλούν λοιπόν, για να γνωρίσουμε τις δύο συλλογές από κόμικς για την Αθήνα, αλλά και για να ενισχύσουμε την έκδοση της νέας συλλογής, η οποία, όπως και η έκδοση της πρώτης, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ATAthens και στηρίζεται σε crowdfunding και προσωπικούς πόρους. 
 


ινφο

Βιβλιοπωλείο - Πολυχώρο Books PLUS/Art & Coffee  
Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στις 7 μ.μ.


 

}

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter