Χιτσκοκική εβδομάδα μυστηρίου στο θερινό ΒΟΞ στα Εξάρχεια

Θερινό στα Εξάρχεια: μπύρα, τσιγάρο και δύο προβολές Hitchcock κάθε μέρα στο ΒΟΞ, στην πλατεία. Σασπένς με μαχαίρια στις ντουζιέρες και κυνηγημένους ήρωες σε ενα mini tribute στον αγαπημένο μας Hitch.

Το θερινό σινεμά ΒΟΞ αφιερώνει μια εβδομάδα (9/7 -16/7) στον διασημότερο σκηνοθέτη που εμφάνισε ο κλασικός κινηματογράφος Άλφρεντ Χίτσκοκ και προβάλλει 7 από τις καλύτερες ταινίες του. Κάθε βράδυ και μια διαφορετική ταινία, σε δύο προβολές, για να μάθουμε τι σημαίνει πραγματικός τρόμος απο τον μετρ του είδους.
 

Μini tribute στον Άλφρεντ

Τριανταπέντε χρόνια από τον θάνατό του (1899 - 1980), ο Άλφρεντ Χίτσκοκ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς αλλά και έμπνευσης για τους ανθρώπους του κινηματογράφου. Αν όχι και οι 56, οι περισσότερες απο τις ταινίες του Hitchcock παραμένουν διαχρονικές. Συχνά αναφέρεται και ως «Άρχοντας του Σασπένς», καθώς ήταν πρωτοπόρος σε διάφορες τεχνικές σχετικά με τα θρίλερ περιπέτειας και τα ψυχολογικά θρίλερ. Ο μάστορας του κινηματογραφικού σασπένς Αλφρεντ Χίτσκοκ, είναι κυρίως γνωστός για την πρωτοπορία της οπτικής έκφρασής του, η οποία πάντοτε ανανεωνόταν και κατά περίεργο τρόπο πάντοτε έμενε ίδια. Ο Χίτσκοκ στα έργα του παρουσιάζει την ανθρώπινη φύση πέρα και έξω από εξιδανικεύσεις.


“Revenge is sweet and not fattening.” Alfred Hitchcock


 

Ο παραδοσιακός ρόλος του «καλού» και του «κακού» καταργείται. Αρκετοί από τους «κακούς» του Χίτσκοκ γίνονται συμπαθείς, ενώ δεν είναι λίγοι και οι «καλοί» που προβαίνουν σε αμφιλεγόμενες ενέργειες και δε διστάζουν να προβούν μέχρι το έγκλημα, για να σωθούν. Η πορεία κάθε ιστορίας θέτει στο κοινό πολλαπλούς προβληματισμούς γύρω από τη φύση του ανθρώπου. Στο τέλος όμως, σχεδόν πάντα ο «κακός» παίρνει αυτό που του αξίζει και ο ήρωας επιβιώνει.



Οι ταινίες που θα προβληθούν
[στο τέλος της κάθε περιγραφής θα βρείτε λινκ με τις ώρες προβολών της ταινίας και περισσότερες πληροφορίες}
 

1. The Man Who Knew Too Much (1956)



Ενα έγχρωμο remake απο τον Άλφρεντ Χίτσκοκ της παλαιότερης (1934) δικής του ταινίας, με τον ίδιο τίτλο και τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Το ζεύγος ΜακΚένα κάνει διακοπές στο Μαρόκο με το γιό τους όταν γίνονται μάρτυρες μιας πολιτικής δολοφονίας. Οι δολοφόνοι θέλοντας να αποτρέψουν την μαρτυρία των ΜακΚένα απαγάγουν τον γιο τους, ενώ οι γονείς του πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τον σώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.


2. Vertigo (1958)



Μετά απo ένα επαγγελματικό ατύχημα, ο αστυνομικός Σκότι Φέργκιουσον πάσχει από ακροφοβία και αποφασίζει να αποσυρθεί. Το τηλεφώνημα ενός παλιού του φίλου, που του ζητά να παρακολουθήσει τις περίεργες διαδρομές της γυναίκας του, τον κινητοποιεί ξανά.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ


-----------

Δείτε ακόμη: 
Σουρεαλισμός, φαντασία και παραλογισμός στο Φεστιβάλ David Lynch στο Άστυ
 
 -----------


3. Rear Window (1954)



Ένας φωτορεπόρτερ βρίσκεται στο σπίτι του σε ακινησία καθώς έχει το πόδι του σε γύψο. Όταν θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου, που διέπραξε ένας γείτονάς του, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια της αγαπημένης του.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.


4. Dial M For Murder (1954)



Ένας πρώην επαγγελματίας παίχτης του τέννις σχεδιάζει να δολοφονήσει τη σύζυγό του. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, ο ίδιος σχεδιάζει ακόμα ένα λαμπρό plan Β.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.


5. Young and Innocent (1937)



Ένας άντρας που συνελήφθη για τη δολοφονία της γυναίκας του δραπετεύει από τη φυλακή και με τη βοήθεια της κόρης του διευθυντή της αστυνομίας αναζητεί τον πραγματικό ένοχο.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.

6. The 39 Steps (1935)



Ο Καναδός Ρίτσαρντ Χάνα επισκέπτεται το Λονδίνο. Με το πέρας ενός μουσικού σόου, η Αναμπέλα Σμιθ τον πλησιάζει και του ζητάει βοήθεια, επειδή την κυνηγούν πράκτορες. Αυτός συμφωνεί, την κρύβει στο διαμέρισμα του, αλλά το πρωί θα την βρει νεκρή.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.

7. The Lady Vanishes (1938)



Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τρένο στη Ευρώπη μια νεαρή γυναίκα γνωρίζεται με μια μεσήλικη Αγγλίδα γκουβερνάντα η οποία θα εξαφανισθεί μυστηριωδώς. Στη συνέχεια, η κοπέλα προσπαθεί να βρει μια λογική εξήγηση για την εξαφάνιση - παρακάμπτοντας τα σχόλια ότι έχει παραισθήσεις - και έρχεται αντιμέτωπη με κατασκόπους.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και ώρες προβολών εδώ.
 

//

Thanks Hitch!

Εικόνα
Μυστήριο, τρόμος και σασπένς σε μια Χιτσκοκική εβδομάδα στα Εξάρχεια

 
//


Extra πληροφορίες

Κινηματογράφος ΒΟΞ 
Αραχώβης 56 και Θεμιστοκλέους
πλατεία Εξαρχείων

2103301170

Τιμή
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Παιδ. - Φοιτ. - άνω των 65: 6 ευρώ


 

 
Συντάκτης Philip Gavrilakis
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Στα δύο διήμερα του 5ου Φεστιβάλ Κιούμπρικ, δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους εκθέτουν τις ταινίες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κιούμπρικ. Μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών έργων...

local

Ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς, παρουσιάζεται σε μία εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στις πολιτικές της...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter