Γράφουν

H απάντηση του Δήμου, σε επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων

Νέα ενημέρωση: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο, Κυριακή 22 Οκτωβρίου // Επιστολή διαμαρτυρίας είχε έστειλε η επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων στο Δήμο Αθηναίων, για βασικά ζητήματα καθαριότητας και υποδομών στην περιοχή και συγκεκριμένα για τo πάρκο στην περιοχή του Αγ.Νικολάου στη Νεάπολη. Η απάντηση του Δήμου ήρθε, αρκετό καιρό μετά, απαντώντας σε ελάχιστα από τα ζητήματα που τέθηκαν από τους κατοίκους, σαν να μην υπάρχει έλλειψη υποδομών, περιέχοντας κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των συνεργειών καθαρισμού.

Η επιστολή που απηύθυνε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων προς το Δήμο Αθηναίων, αφορούσε ζητήματα καθαριότητας, ελλιπούς φωτισμού, συντήρησης της παιδικής χαράς και του πάρκου,γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νεάπολη Εξαρχείων. Βασικά αιτήματα για να μπορούν να μένουν οι κάτοικοι της περιοχής σε ένα μέρος ανθρώπινα και να υπάρχει ασφαλής χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής.

Η απάντηση του Δήμου έφτασε 2 μήνες μετά, παραθέτοντας ουσιαστικά πληροφορίες για τη δράση του Δήμου σχετικά με την καθαριότητα των δρόμων, το πόσο συχνά μαζεύονται τα απορρίμματα και χωρίς καμία αναφορά σε φωτισμό, στην παιδική χαρά ή το πάρκο. 

Μία απάντηση δόθηκε σαν να λειτουργούν και να δουλεύουν όλα κανονικά, στην κατά τα άλλα επιβαρυμένη και πολλές φορές συνειδητά από την πολιτεία γειτονιά. Σε μια περιοχή που υπάρχουν παρκάκια, πεζόδρομοι και παιδικές χαρές που συχνά όμως δεν μπορούν να προσφέρουν στους κατοίκους της περιοχής λόγω της κατάστασής τους και της έλλειψης υποδομών.

Λόγω αυτής της εξέλιξης, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων καλεί όποιον ενδιαφέρεται να μετέχει στη συλλογική κίνηση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, που θα γίνει 22 Οκτώβρη.
 
"
Επειδή αυτή η επιστολή είναι προσβλητική για την καθημερινότητα που ζούμε στις γειτονιές μας στοχεύουμε να κάνουμε μια κινηματική δράση στο δημαρχείο προς τα τέλη Οκτωβρίου και να καλέσουμε τον κόσμο να πει έμπρακτα την γνώμη του"     

"Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, ενώνουμε τις φωνές μας σε μια κινητοποίηση διαφορετική. Παίρνουμε τα σκουπίδια μας, τα καρότσια μας και την οργή μας και επισκεπτόμαστε το Δημαρχείο. Ραντεβού στο στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων, Καλλιδρομίου 50, 4μμ για έναν διαφορετικό, συλλογικό περίπατο"

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
Ραντεβού στο Στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων / Καλλιδρομίου 50, 16.00 μμ / επίσκεψη στο Δημαρχείο, μετά μουσικής / στη συνέχεια γλέντι στο στέκι



//

Σημειώνεται επίσης:
Την Κυριακή, 21/05, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων απηύθυνε κάλεσμα για τον καθαρισμό του πάρκου και της παιδικής χαράς γύρω από τον Αγ. Νικόλαο στην Νεάπολη. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το αποτέλεσμα ελπιδοφόρο, ενώ στον καθαρισμό βοήθησαν και οι γείτονες από την φιλοξενία προσφύγων του 5ου λύκειου Αθηνών, προσφέροντας επίσης φαγητό προς όλους, ενώ η χορωδία Εξαρχείων συμμετείχε και τραγούδησε για την δράση αυτή.



Εικόνα
Χορωδία Εξαρχείων

 

Εικόνα
Στο πάρκο του Αγ Νικολάου

φωτογραφίες από τη δράση καθαρισμού, από το ιστολόγιο της πρωτοβουλίας των κατοίκων



Διαβάστε την επιστολή της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων, καθώς και την απάντηση του Δήμου:
 

Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων
Προς Δήμο Αθηναίων

"Όπως πιθανόν να γνωρίζετε ήδη εξαιτίας των πολλών «οχλήσεων» προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων από τους κατοίκους της γειτονιάς μας, ένα από τα βασικά μας προβλήματα στην περιοχή είναι η έλλειψη καθαριότητας και υποδομών σε πάρκα-παιδικές χαρές και πεζόδρομους της περιοχής.

Με το παρόν κείμενο θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο πάρκο, την παιδική χαρά και τους γύρω δρόμους και πεζόδρομους της περιοχής πέριξ της εκκλησίας το Αγ. Νικολάου στην Νεάπολη Εξαρχείων. Ο καθαρισμός της περιοχής είναι το λιγότερο ανεπαρκής, ενώ οι υποδομές στην παιδική χαρά απούσες, καθιστώντας τον χώρο ακόμα και επικίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, το σκούπισμα, το πλύσιμο, η περισυλλογή των απορριμμάτων και ακαθαρσιών ζώων από το σύνολο της περιοχής δεν γίνεται όσο τακτικά επιβάλλεται, ενώ ακόμα και η απομάκρυνση ξερών χόρτων, που όπως μάθαμε πρόσφατα είναι εργασία ανατιθεμένη σε ιδιώτη,  δεν έχει γίνει.

Επιπλέον, η έλλειψη επαρκούς φωτισμού δημιουργεί πολλαπλά ζητήματα στην ελεύθερη και ασφαλή διέλευση πεζών και απουσιάζει η σήμανση και η ουσιαστική παρεμπόδιση δίκυκλων στα σημεία εκείνα που αφορούν μόνο πεζούς.

Παράλληλα, σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας στον οποίο λειτουργεί αρκετά χρόνια πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων είναι λυπηρό να μην υφιστάνται ούτε τα απαραίτητα για τα δεσποζόμενα ζώα, ενώ όσοι ιδιοκτήτες ζώων είναι ασυνείδητοι, εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία σας μη τηρώντας τις υποχρεώσεις τους και δημιουργώντας πρόβλημα σε βάρος όλων όσων κάνουν χρήση των ελεύθερων χώρων της περιοχής, ακόμα και σε όσους αντιλαμβάνονται υπεύθυνα τον ρόλο τους ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Κατόπιν όλων αυτών απαιτούμε από εσάς την άμεση λήψη πρωτοβουλιών. Απαιτούμε τον συχνότερο και αποτελεσματικότερο καθαρισμό της περιοχής, την βελτίωση του φωτισμού, την αποκατάσταση και συντήρηση της παιδικής χαράς και του περιβάλλοντα χώρου. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η βελτίωση της ποιότητας των ελεύθερων χώρων και της ζωής μας σε αυτούς είναι ικανή να περιορίσει ακόμα και φαινόμενα παραβατικότητας."



Η απάντηση του Δήμου:
(κλικ για μεγέθυνση) 
 

Εικόνα
Η απάντηση του Δήμου

 

Εικόνα
Η απάντηση του Δήμου


 

*οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το ιστολόγιο της επιτροπής πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων 


 


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter