Για το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και το σχέδιο απομάκρυνσής του

Μεγάλη η ενόχληση και η κινητοποίηση της αστυνομίας, του Δήμου και των κλασικών ΜΜΕ σχετικά με το κοντέινερ που τοποθετήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Πάντως τέτοια ενόχληση δεν έχει υπάρξει, τόσο καιρό, για τους σωρούς σκουπιδιών σε μέγεθος κοντέινερ ανά τους δρόμους, για τα ετοιμόρροπα παραμελημένα κτήρια με φράχτη προστασίας από μπροστά για τα χαλάσματα που πέφτουν, για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, για τα τραπεζοκαθίσματα που πολλές φορές καταλαμβάνουν πεζοδρόμια αυθαίρετα. Και γενικότερα κανένα πρόβλημα που περπατάμε στην Αθήνα κάνοντας ζιγκ ζάγκ για να αποφύγουμε διαφημίσεις και κλούβες, κάγκελα και λακούβες.

Σχετικά με το περίπτερο: Tοποθετήθηκε στην πλατεία στις 8 Απριλίου από την «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων». Σε αυτή συμμετέχουν 12 συλλογικότητες και με το σύνθημα «Ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» το περίπτερο έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με bazaar πολιτικού βιβλίου κάνοντας λόγο για μια κίνηση που απευθύνεται σε όλα τα εκδοτικά εγχειρήματα και άτομα που θέλουν να δουν την πλατεία βιώσιμη για τους κατοίκους της. 

Πριν λοιπόν καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το πολιτικό περίπτερο και ποιά θα είναι η δράση του, καθημερινές οι αναφορές και έντονη η ενόχληση για την ύπαρξη του στην πλατεία. Αρχικά ο Δήμος Αθηναίων υπέβαλε μήνυση για το κοντέινερ. Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας διεξάγουν έρευνα για να βρούν τη σχετική πολεοδομική παράβαση (Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού) για να παρέμβει εισαγγελέας για την απομάκρυνση του κοντέινερ. Tα κλασικά μμε δεν χάνουν την ευκαιρία και ασχολούνται και πάλι με τα Εξάρχεια σε καθημερινή βάση χαρακτηρίζοντας το περίπτερο «ΚΕΠ των Αναρχικών».
 
Το σόου ετοιμάζεται λοιπόν και όπως διαβάσαμε στο λούμπεν ακούγεται: Το σχέδιο απομάκρυνσης του περιπτέρου περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ, στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ περιμετρικά. Αλλά επίσης γερανό και τρακτέρ για την απομάκρυνσή του.

//
Δεν γνωρίζουμε επίσης αν το σχέδιο περιλαμβάνει και απομάκρυνση με τρακτέρ και της παιδικής χαράς.... σαν πολεοδομική παράβαση. Παιδική χαρά που πρόσφατα στήθηκε από κατοίκους της περιοχής στην πλατεία Εξαρχείων στην προσπάθεια να γεμίσει ξανά η πλατεία παιδιά, επισκέπτες και γείτονες που θα σέβονται τον εαυτό τους και τον διπλανό τους.

 

Εικόνα
Παιδική Χαρά στην πλατεία

 


ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Στα δύο διήμερα του 5ου Φεστιβάλ Κιούμπρικ, δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους εκθέτουν τις ταινίες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κιούμπρικ. Μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών έργων...

local

Ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς, παρουσιάζεται σε μία εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στις πολιτικές της...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter