Γράφουν

Φεύγουν οι κλούβες από τα Εξάρχεια;

Τα κάγκελα έφυγαν, οι κλούβες και όλα αυτά τα -φανατισμένα πολλές φορές- μάτια που μας κοιτάνε επικριτικά; Για να δούμε..

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Εξάρχεια είναι η υπερβολική αστυνόμευση και η καταστολή. Εντελώς τυχαία.. Παρασκευή και Σάββατο, που ο κόσμος συχνάζει στο κέντρο και η τοπική αγορά περιμένει για να ανασάνει, αυτοί που μας "προσέχουν" αυξάνονται εκθετικά. Με την παραμικρή αφορμή τα χημικά στα Εξάρχεια πέφτουν βροχή και έτσι συντηρούνται οι φράσεις πολλών νοικοκυραίων τύπου "παιδί μου που θα πας εκεί στο γκέτο, α πα πα".

Αστυνόμευση που δίνει την όψη κατεχόμενης πόλης, μόνιμα σταθμευμένες κλούβες γύρω από τη γειτονιά μας και φάτσες που συνέχεια μας παρακολουθούν και δεν διστάζουν να προκαλούν σε κάθε περίσταση. Δεν ήρθαν οικειοθελώς, όμως, η αλήθεια είναι. Άλλοι τους έχουν βάλει και συνεχίζεται ένας φαύλος κύκλος πέτρας και χημικών. Παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις και εκδηλώσεις των κατοίκων και συλλογικοτήτων ενάντια στην υπερβολική αστυνόμευση, οι κλούβες είναι ακόμη εδώ.

Ο Γιάννης Πανούσης, αναπληρωτής υπουργός, δήλωσε ότι "θα φύγουν αμέσως οι κλούβες της αστυνομίας". Επεσήμανε ότι "τα Εξάρχεια είναι ένα ειδικό θέμα και ότι δεν γίνεται να υπάρχουν γκέτο-περιοχές με κλούβες ανά εκατό μέτρα, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι κάτοικοι είναι επικίνδυνοι." Επίσης μίλησε για επαναφορά του αστυνομικού της γειτονιάς. Προς το παρόν οι κλούβες στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ακόμη εκεί. Και το πασόκ -που έχει απομείνει- ακόμη εκεί είναι.

Τα κάγκελα έφυγαν, οι κλούβες και όλα αυτά τα -φανατισμένα πολλές φορές- μάτια που μας κοιτάνε επικριτικά;
Για να δούμε..

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter