Ένα στέκι λιγότερο στην Αθήνα - Κλείνει το Φλοράλ

Το Φλοράλ ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του στο τέλος του μήνα, λίγες ημέρες μόνο μετά το μεγάλο του πάρτυ για τα 7 του χρόνια.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, κλείνει παρά τη θέλησή του. Ελπίζουμε τελικά να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς σίγουρα θα είναι μια μεγάλη απώλεια το Φλοράλ της Πλατείας Εξαρχείων. Εκτός από ένας φουλ ενεργητικός καλλιτεχνικός πολυχώρος συνάντησης και μουσικής, είναι για πολλούς και σαν άλμπουμ με αναμνήσεις. Εικόνες, συζητήσεις και σκηνικά στο ισόγειο της Μπλέ Πολυκατοικίας. Ένα σημείο αναφοράς με ιστορία, που για τους ανθρώπους του είχαμε ακούσει μόνο καλά λόγια μέχρι που και το επιβεβαιώσαμε αφού συνεργαστήκαμε σαν ινεξάρχειο, άψογα, τις τελευταίες ημέρες που το Φλοράλ έγινε υποστηρικτής της πρώτης έντυπής μας έκδοσης (χωρίς καμία επέμβαση, αλλά με εμπιστοσύνη), παρά τη δύσκολη κατάσταση που είχε τον τελευταίο καιρό. Γιατί απλά τους άρεσε και το θεώρησαν αξιόλογη προσπάθεια! 

Είναι σίγουρα μια απώλεια, ένα στέκι λιγότερο. Όμως όχι υπερβολές παιδιά, επειδή διαβάζουμε διάφορα.. μόνο γκρίνια, πάνε τα Εξάρχεια, καταστράφηκαν, κλείνουν όλα, δεν είναι όπως παλιά και τέτοια. Φυσικά δεν είναι όπως παλιά, αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν οι καταστάσεις, βάφεται-ξεβάφεται το Πολυτεχνείο, κλείνει το deca ή το mo, αλλάζουν τα στέκια αλλά ανθίζει το πάρκο, οι νέοι άνθρωποι έρχονται να ακούσουν τις παλιές ιστορίες και να κάνουν τα δικά τους πράγματα. Ζούμε στο σήμερα και για αυτό είμαστε όλοι εμείς εδώ. Όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα Εξάρχεια είναι τα Εξάρχεια. Στο χέρι μας είναι να είμαστε λοιπόν αυτό που θέλουμε, να πράττουμε και να δημιουργούμε σε μια γειτονιά με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Άσχημες ή όμορφες. Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι του Φλοράλ συμφωνούν. Ελπίζουμε τελικά να μην κλείσει και να βρεθεί λύση αλλά όπως και να έχει μπορεί να τους ξαναδούμε σαν Floral ή κάτι άλλο, άλλωστε κλείνουν παρά την θέληση τους.


Η ανακοινωση από το Floral:

Το FLORAL κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων. To FLORAL μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια ζωής και λειτουργίας στην Πλατεία Εξαρχείων.

Είμαστε ευτυχείς γιατί μέσα στα 7 χρόνια, σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης και σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, μπορέσαμε να αναβιώσουμε και να επεκτείνουμε το μύθο του- 83χρονου πλέον- ιστορικού FLORAL.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί παρουσιάσαμε πάνω από 300 βιβλία σ’ ένα μεγάλο κοινό, οργανώσαμε δεκάδες συζητήσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές ταινιών, φιλοσοφικα-κοινωνικά-πολιτικά σεμινάρια και αφιερώματα.

Κορυφαία υπήρξαν τα αφιερώματα στην Οικονομική Κρίση και τις αιτίες της, όπως και στην Μπλε Πολυκατοικία και το μύθο της.

Διοργανώσαμε πάνω από 1000 συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, πάρτυ και χορευτικές βραδιές! Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολλά μουσικά συγκροτήματα ξεκίνησαν από εδώ την καριέρα τους.

Φιλοξενήσαμε με αγάπη και φροντίδα δεκάδες χιλιάδες φίλους, τα ραντεβού και τις συζητήσεις τους, την αγχωμένη προετοιμασία των φοιτητών για τις εξετάσεις τους, την εργασία συγγραφέων, ποιητών και σεναριογράφων που δούλεψαν τα κείμενα τους.

Γίναμε μάρτυρες και συμμέτοχοι μιας ταραγμένης και ιδιόρρυθμης, αλλά ζωντανής και ενδιαφέρουσας γειτονιάς.

Το FLORAL–ανεξάρτητα από τη θέληση του – κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων, σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη και ελπίζει να σας λείψει. 

Εμάς πάντως θα μας λείψετε !

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter