Γράφουν

Το εγχείρημα Πουλιά ξεκινά και οι ταράτσες των Εξαρχείων παίζουν μουσική

Το καλλιτεχνικό εγχείρημα Πουλιά, επιχειρεί να ενεργοποιήσει τις ταράτσες των πολυκατοικιών μετατρέποντάς τες σε ένα συλλογικό τόπο. Τώρα, πλησιάζει το στόχο του και την Παρασκευή 1η Ιουνίου δημιουργεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση-γιορτή την ώρα της δύσης του ηλίου.

Το εγχείρημα γεννήθηκε την άνοιξη του 2016 σε μία ταράτσα των Εξαρχείων και παρουσιάστηκε τον Απρίλη του 2018, στην Τσαμαδού. Η εκδήλωση βασίζεται σε μια πρόσκληση/κάλεσμα των κατοίκων ν' ανέβουν στις ταράτσες τους και να τις οικειοποιηθούν, σε μια μουσική εκδήλωση (ηχοτοπίο) που θα έχει ετοιμάσει η ομάδα και σε μια συνάντηση των συμμετεχόντων σε έναν κοινό τόπο στη γειτονιά, μετά το τέλος της μουσικής.

Αρχικά στις 19 Μαίου, στο Λόφο του Στρέφη πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση-εργαστήριο όπου οι διοργανωτές εξήγησαν το χρονοδιάγραμμα για τον συγχρονισμό και τη διάδραση των μουσικών, και πειραματίστηκαν παίζοντας όλοι μαζί από κοντινή απόσταση και μετά από μακριά. 

Εικόνα
Εγχείρημα Πουλιά


Εικόνα
Εγχείρημα Πουλιά

 

Εικόνα
Εγχείρημα Πουλιά στο Λόφο


 

*φωτογραφίες της Mariza Kapsabeli 

 
Την 1η Ιουνίου, στις 20.11, περιμένουμε τη μουσική εκδήλωση σε περίπου 40 ταράτσες της γειτονίας των Εξαρχείων, μετά την οποία θα γίνει και συζήτηση για το εγχείρημα αλλά και τα θέματα της περιοχής στην ταράτσα του Σινεμά ΒΟΞ και η μέρα θα κλείσει εορταστικά. 

Οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους να ανέβουν στις δικές τους ταράτσες για να βιώσουν την ιδιαίτερη εμπειρία και το ηχοτοπίο που θα δημιουργηθεί από τους μουσικούς. 

 

Εικόνα
poulia1_inexarchia

Εγχείρημα Πουλιά - Birds Project Site | Fb Page


Διοργάνωση, τα πουλιά
Πάρης Λεγάκης (εκ-κινητής), Πανδώρα Γιαμαλίδου, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Δάφνη Σοφιανοπούλου.

Τα πουλιά, είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα διαρκώς μεταβαλλόμενη στη σύστασή της. Τα όρια μεταξύ ατόμου και συνόλου επαναπροσδιορίζονται συνεχώς μέσω συζητήσεων και γόνιμων συγκρούσεων. Βλέπουν το εγχείρημα πουλιά ως μια διαδικασία κύησης που τους δίνει τη δυνατότητα να μελετήσουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν. 

 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter