EDITORIAL: Αυτό είναι το inExarchia

Δουλειά και όχι δουλεία. Κάνοντας αυτό που μας αρέσει. Μετά από μόλις 10 ημέρες λειτουργίας το inExarchia μετράει κοντά 40.000 μοναδικές επισκέψεις.


Τα Εξάρχεια. Η πιο ζωντανή και ανήσυχη γειτονιά της Αθήνας.
Έχει χαρακτηριστεί καρδιά των γραμμάτων, της δημιουργίας, της αντίστασης και της ανεκτικότητας. Μια γειτονιά-μελίσσι που μοιάζει με μια μικρή ξεχωριστή πόλη μέσα στην Αθήνα, γνωστή για το πνεύμα ανεξαρτησίας της. Μια γειτονιά γνωστή για.. την όμορφη τρέλα της που σίγουρα δικαιολογεί το γεγονός της ύπαρξης ενός site που προσπαθεί και συγκεντρώνει όλη αυτή την ζωντάνια.


Μετά από μόλις 10 ημέρες λειτουργίας το inExarchia μετράει 40.000 μοναδικές επισκέψεις. Το trailer από το ντοκιμαντέρ αλλά και αρκετά από τα πρώτα μας κείμενα τριγυρνάνε σε διάφορα site και στις οθόνες σας. Αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι αυτά που μας λέτε, τα μηνύματα που μας στέλνετε αλλά και.. τα στικεράκια του inExarchia που βλέπουμε σε τοίχους και κολώνες, χωρίς να τα έχουμε κολλήσει εμείς. (εκτός και αν ήμασταν πολύ μεθυσμένοι..) 


Το inΕxarchia αποτελείται από νέους κυρίως ανθρώπους που μένουν ή συχνάζουν στα Εξάρχεια, αγαπούν τη γειτονιά, τις αξίες και την κουλτούρα της. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι που αρέσει σε εμάς, τους καθημερινούς ανθρώπους που ζουν στο κέντρο της πόλης. Μια ιστοσελίδα που προβάλει και βοηθάει όλα αυτά που αγαπάμε, στηρίζει τη συνύπαρξη, τη δημιουργία και την ελευθερία της έκφρασης.


Σκοπός μας να μοιραζόμαστε με τον κόσμο καθημερινά οτιδήποτε συμβαίνει στη γειτονιά μας, με κύριο πυρήνα θέματα τέχνης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αναδεικνύοντας έτσι την πραγματική εικόνα των Εξαρχείων. Σε συμφωνία με το πνεύμα των Εξαρχείων δεν θα μπορούσαμε παρά να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, να αναζητούμε τον διάλογο και τον προβληματισμό καθώς και να αποκηρύσσουμε κάθε μορφή ρατσισμού και εκμετάλλευσης. Τα κόστη κατασκευής και συντήρησης είναι αρκετά. Αν και στηρίζουμε τη συντήρηση του site σε συνεργασίες, εδώ δεν θα βρείτε διαφημίσεις που δεν συμβαδίζουν με τη λογική και την αισθητική του inExarchia ή υποβιβάζουν την νοημοσύνη του χρήστη. Λειτουργούμε ανεξάρτητα από οποιοδήποτε πολιτικό ή οργανωτικό σχήμα. Ο χώρος εκπροσωπεί αποκλειστικά τις δικές μας απόψεις.

 

Εικόνα
inExarchia.gr - Daily Cityguide


 

Όπως, μάλλον, έχετε καταλάβει στο inExarchia.gr θα βρείτε:

Events
Καθημερινή ενημέρωση από τα πάρτυ στα υπόγεια μέχρι συζητήσεις, προβολές και φεστιβάλ
Cityguide
Οδηγός της τοπικής αγοράς. Που θα φάτε που θα πιείτε και που θα.. την ακούσετε
Streetart
Φωτογραφίες με graffiti από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας
inexTV
Δικά μας βίντεο και ό,τι μας αρέσει από το ίντερνετ
Τοπικά Νέα
Νέα για όλα αυτά τα όμορφα -αλλά και άσχημα- που συμβαίνουν στην γειτονιά μας
Συνεντεύξεις-κείμενα-απόψεις-reviews
Δυναμική συντακτική ομάδα που μοιράζεται μαζί σας αποκλειστικά πρωτογενές υλικό

Αλλά και άλλα πολλά που θα ετοιμάζουμε καθημερινά όπως το
Ντοκιμαντέρ για την Τέχνη του Δρόμου στα Εξάρχεια
 

Ελπίζουμε στην ιστοσελίδα μας να απαντώνται μόνο χαμόγελα, ανθρωπιά και ανοιχτά μυαλά.
Σας ευχαριστούμε για την τόσο μεγάλη στήριξη.

Καλό web surfing. Live Loud.



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter


Exarchia

Εικόνα
inExarchia.gr

 

η αφίσα της ταινίας


 
inExarchia stencil

Εικόνα
inExarchia stencil

 

inExarchia stickers

Εικόνα
inExarchia stickers

 

όλες οι εκδηλώσεις αλλά και οι ταινίες που παίζουν στα Εξάρχεια

Εικόνα
Cinema στα Εξάρχεια

 

ο καθημερινός οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας

Εικόνα
inExarchia.gr Ο καθημερινός οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Στα δύο διήμερα του 5ου Φεστιβάλ Κιούμπρικ, δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους εκθέτουν τις ταινίες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κιούμπρικ. Μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών έργων...

local

Ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς, παρουσιάζεται σε μία εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στις πολιτικές της...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter