Main Nav

Περιμένοντας τον Γκοντό στο θέατρο Άλφα Ιδέα -για 2 ακόμη παραστάσεις

Σχόλια: 0
Περιμένοντας τον Γκοντό στο θέατρο Άλφα Ιδέα -για 2 ακόμη παραστάσεις
ΠΟΤΕ: κάθε Παρ - μέχρι 26 Ιαν
ΤΗΛ.: 210 5221444
Τιμή: 6 με 10 ευρώ

Το σπουδαίο έργο του Σάμουελ Μπέκετ, από μια ομάδα νέων ηθοποιών και δημιουργών. Μια παράσταση που διατηρεί τη θεατρική εικόνα που έχει δώσει ο Μπέκετ για το έργο, κοιτώντας της όμως από μια φρέσκια ματιά!

Λίγα λόγια από το inExarchiagr για το Περιμένοντας τον Γκοντό:

Δύο άνθρωποι, κάτω από ένα δέντρο, περιμένουν τον Γκοντό. Περιμένουν, χωρίς να είναι σίγουροι αν θα ‘ρθει σε λίγο, αν θα έρθει αύριο, χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν το βράδυ ή τι έκαναν χθες. Περίεργες, αστείες και ταυτόχρονα τραγικές ατάκες, περίεργες προσωπικότητες και άγνοια, όλα σε κερδίζουν χωρίς να καταλαβαίνεις ακριβώς το γιατί, χωρίς να μπορείς κι εσύ να βγάλεις -αρχικά τουλάχιστον- ένα ακριβές νόημα: ο θεατής μένει να παρατηρεί τις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων, τις περίεργες σκέψεις, την αθώα –ή και όχι- προσέγγισή τους στο τι τους συμβαίνει. Σκηνές σε μια ιστορία και ανθρώπινες αντιδράσεις που -λίγο ή πολύ- συναντάμε καθημερινά στην πραγματική ζωή.
 
Tο «Περιμένοντας τον Γκοντό» είναι ουσιαστικά ένα από τα φαινομενικά πιο αμφίσημα και αβέβαια έργα που έχουν παιχτεί ποτέ σε σκηνή θεάτρου. Έργο ενός σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος ποτέ δεν ξεκαθάρισε το ακριβές νόημα της παράστασης, κινείται ανάμεσα στο κωμικό, τραγικό, γραφικό, στη θλίψη και το γέλιο, στην αβεβαιότητα της πραγματικότητάς μας. Το βαθύτερο νόημα του έργου του ίσως είναι ακριβώς αυτό: η συνειδητοποίηση της ματαιότητας του όλου και η ανακάλυψη της πραγματικής ύπαρξής μας μέσα από αυτό. Ίσως αν πάψουμε να περιμένουμε, ίσως μόνον τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι. 

 
Πληροφορίες για την παράσταση:

Το Θέατρο Άλφα.Ιδέα παρουσιάζει το πιο σπουδαίο έργο του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», από μία ομάδα νέων ηθοποιών και δημιουργών. Η παράσταση πήρε την 1η θέση στο 1ο Duet Yourself Festival του Άλφα.Ιδέα, τον περασμένο Μάιο.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν τον Γκοντό. Η αναμονή τίθεται σαν βασική κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, κατάσταση όπου η ροή του χρόνου βιώνεται στην πιο καθαρή της μορφή. Οι δύο ήρωες νιώθουν την ανάγκη να γεμίσουν την ατέλειωτη αναμονή και να καταπολεμήσουν το αίσθημα ματαιότητας και η μάχη ανάμεσα στη διατήρηση ελπίδας και την παραίτηση ξεκινά. Οι πράξεις τους είναι στην ουσία ένα παιχνίδι, η άμυνα τους έναντι της παθητικότητας. Το παιχνίδι τους μοιάζει ταυτόχρονα μάταιο και αναγκαίο, κωμικό και ηρωικό, δίνει την αίσθηση μιας γλυκόπικρης γιορτής. 

"Τραγικωμωδία σε δύο πράξεις" ήταν ο υπότιτλος που έδωσε ο Μπέκετ στην πρώτη αγγλική έκδοση του έργου. Το Θέατρο του Παραλόγου σε δύο πράξεις, ένα έργο που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του θεάτρου τη δεκαετία του '50. Ο Γκοντό, διατηρεί την επικαιρότητά του και έχει πάντα απήχηση, πόσο μάλλον σε περιόδους κοινωνικο-πολιτικών κρίσεων.   
 

Περιμένοντας τον Godot photo από την παράσταση: Joanna Tsakalou 

Περιμένοντας τον Godot photo από την παράσταση: Joanna Tsakalou  
 
Περιμένοντας τον Godot photo από την παράσταση: Joanna Tsakalou  
 

"Η επιτυχία του Περιμένοντας τον Γκοντό βασίστηκε σε μια θεμελιώδη παρεξήγηση. Κοινό και κριτικοί επέμεναν να ερμηνεύουν με αλληγορικούς ή συμβολικούς όρους ένα έργο που αντιστέκεται διαρκώς σε οποιαδήποτε οριστική ερμηνεία".  Samuel Beckett 
 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Στέλιος Γιαννακός
Καλλιτεχνική επίβλεψη: Κώστας Γάκης
Παίζουν: Στέλιος Γιαννακός, Θανάσης Ισιδώρου , Σταύρος Μαρκάλας, Δημήτρης Μαμιός 
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Μουσική: Θανάσης Ισιδώρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης
Φωτογραφία-Γραφικά: Γιώργος Φιοράκης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ – ΙΔΕΑ Ε.Ε  
 

//

Υλικό από την προώθηση της παράστασης: 
 

Περιμένοντας τον Godot  
Περιμένοντας τον Godot  

Το τρέιλερ της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", στο Θέατρο Άλφα-Ιδέα | Η σελίδα της παράστασης εδώ  


Περιμένοντας τον Γκοντό αφίσα/φωτογραφία από τον George Fiorakis 
 

//

Δείτε ακόμη
-
Όλες οι εκδηλώσεις που έχουμε συγκεντρώσει στην ευρύτερη περιοχή
- 5 Δρόμοι: Κλασικό, ωραίο εξαρχειώτικο μπαράκι
 

Ασημαντότητες - ομαδική έκθεση στην CHEAPART

 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube  
 

Information

Θέατρο Άλφα-Ιδέα
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Εξάρχεια
τηλ. 210 5221444, τηλ. Ταμείου 210 5238742

Ώρες και ημέρες παραστάσεων
Κάθε Παρασκευή στις 18.30 - μέχρι 26 Ιανουαρίου

Τιμή Εισιτηρίου
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Τιμή ηλεκτρονικής προπώλησης, μειωμένο/φοιτητικό/ανέργων 8 ευρώ

 

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια