Main Nav

Το τελευταίο σημείωμα (2017)- μια ταινία του Παντελή Βούλγαρη

Σχόλια: 0
Το τελευταίο σημείωμα (2017)- μια ταινία του Παντελή Βούλγαρη
ΠΟΤΕ:
ΤΗΛ.: 21 0331 0820
Τιμή:

Μια ταινία που αποτυπώνει την εκτέλεση 200 αγωνιστών, την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Το Τελευταίο Σημείωμα", τέσσερα χρόνια μετά τη "Μικρά Αγγλία".

Gallery

Σύνοψη
Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο νε γίνεται συνεχώς μάρτυρας βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στο διάστημα της φυλάκισης του Σουκατζίδη στο Χαϊδάρι ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

[Διανομή: Tanweer]

Τρέιλερ


Βιογραφικό σκηνοθέτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 1940 και σπούδασε στην Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου. Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πάνω από 40 ταινίες, ενώ σκηνοθέτησε την πρώτη δική του ταινία μικρού μήκους το 1965. Μετρά στο ενεργητικό του πάνω από 20 ταινίες, μεταξύ των οποίων τα "Πέτρινα Χρόνια", οι "Νύφες" και "Η Φανέλα με το 9", ενώ έχει διακριθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Συντελεστές
Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Ηθοποιοί: 
Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής

// 
Δείτε ακόμη:
Όλες οι εκδηλώσεις που έχουμε συγκεντρώσει στην ευρύτερη περιοχή
inExarchia Spot: Ίντριγκα, από το 1981 σταθερή αξία στην Θεμιστοκλέους 
- Αυλή στην Μεθώνης: Νέες γεύσεις και τραπεζάκια πλέον και έξω όταν το σηκώνει ο καιρός!
  

The Neon Demon (2016)  
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

 

Information

Σινεμά ΑΣΤΟΡ
Σταδίου 28 - Αθήνα

Είσοδος από στοά Κοραή (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
210 3310820

Ταινία

Το τελευταίο σημείωμα (2017) 

Προβολές
Από 16 έως 22 Νοεμβρίου - 17.30, 19.45, 22.00

Τιμή 
γενική είσοδος: 8 ευρώ
άνω των 65: 7 ευρώ
παιδικό/φοιτητικό: 6 ευρώ
Κάθε Τετάρτη: 5 ευρώ

 

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια