Main Nav

Μέχρι την τελευταία σταγόνα - η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου

Σχόλια: 0
Μέχρι την τελευταία σταγόνα - η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου
ΠΟΤΕ:
ΤΗΛ.: 210 6423271
Τιμή:

Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα; Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου πραγματεύεται το νερό στην Ευρώπη. 

Gallery

Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου πραγματεύεται το νερό στην Ευρώπη. και τις αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις του, με αναφορές στις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Up to the last drop - The Secret Water War in Europe. 
 
Σύνοψη

Την στιγμή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά από μια κρίση αξιών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν μια απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα: 

Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα; 
Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, όπως έκανε ο ΟΗΕ το 2010. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πόλεις, περιφέρειες και κράτη σε όλο τον κόσμο επαναδημοτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσής τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης του νερού που δοκίμασαν για δεκαετίες. 

 
Το τρέιλερ 

 
 

Στην Ευρώπη, οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, την έδρα των μεγαλύτερων και ισχυρότερων πολυεθνικών εταιρειών νερού του πλανήτη. Εννιά περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία. Παρόλο που το Βερολίνο και το Παρίσι επανάκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, κάτι που παρουσιάστηκε εντός συνόρων ως κάτι καλό, η οικονομική και πολιτική ελίτ της Ευρώπης πιέζει μέσω της Τρόικας την Ελλάδα, την Πορτογαλία, και την Ιρλανδία, να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης. Είναι ένας κοινός όρος που περιλαμβάνεται σε κάθε μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των χρεωμένων χωρών και των δανειστών τους.

Το Μέχρι την τελευταία σταγόνα ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τη ροή του χρήματος και των εταιρικών συμφερόντων, σε δεκατρείς πόλεις έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Σκηνοθέτες: Γιώργος Αυγερόπουλος 

Μια διεθνής συμπαραγωγή της SmallPlanet Productions (Ελλάδα), με το ARTE GEIE (Γαλλία, Γερμανία), την ΕΡΤ (Ελλάδα) και την KG Productions (Γαλλία). 

// 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Αυγερόπουλο 

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος είναι διακεκριμένος Έλληνας δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Έχει τιμηθεί για τη δουλειά του με πάνω από 40 βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ σ’ όλο τον κόσμο.

Πρώην πολεμικός ανταποκριτής και ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, ο Αυγερόπουλος στράφηκε στο ντοκιμαντέρ το 2000. Από τότε έχει δημιουργήσει πολυάριθμα κοινωνικοπολιτικά ντοκιμαντέρ σε περισσότερες από 50 χώρες, εστιάζοντας στην κοινωνική ανισότητα, στην παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο περιβάλλον, καθώς και σε θέματα μετανάστευσης και φύλου.

Η τελευταία του ταινία AGORA – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές (2015) μεταδόθηκε από δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

// 

Δείτε ακόμη:
- Όλες οι προβολές που έχουμε συγκεντρώσει
- Μια βόλτα στην Αυλή, στη Μεθώνης
Αγαπημένα στέκια: Μια βόλτα για φαγητό, ποτό και ξενύχτι στα ΕξάρχειαThe Neon Demon (2016)  
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

 

Information

Σινεμά Ααβόρα
Ιπποκράτους 180, Νεάπολη, Εξάρχεια

Tηλ: 2106423271

Ταινία
Μέχρι την τελευταία σταγόνα-Ο μυστικός πόλεμος για το νερό στην Ευρώπη
"UP TO THE LAST DROP" – The Secret Water War in Europe

Προβολές 
7 με 13 Δεκεμβρίου 2017 
Πέμπ-Τετ 19.15

Τιμή
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Άνεργοι & άνω των 65, ΑΜΕΑ: 6 ευρώ
Κάθε Δευτέρα γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κάθε Πέμπτη τα 2 άτομα: 8 ευρώ

Διάρκεια
60'

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια