Main Nav

Το δέντρο που πληγώναμε (1986)

Σχόλια: 0
Το δέντρο που πληγώναμε (1986)
ΠΟΤΕ:
ΤΗΛ.: 210 3844827
Τιμή:

Η πολυβραβευμένη ταινία του Δήμου Αβδελιώτη "Το δέντρο που πληγώναμε (1986)" ξαναπροβάλλεται σε νέα, αποκατεστημένη χρωματικά, ψηφιακή κόπια υψηλής ανάλυσης στη Ριβιέρα στα Εξάρχεια. Μια από σπουδαιότερες και πλέον ποιητικές και μία από τις πιο αθώες και τρυφερές ελληνικές ιστορίες ενηλικίωσης. Στη συνέχεια θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία Αθέμιτος Συναγωνισμός (1982).

Gallery

Χίος, καθώς ξεκινά ελπιδοφόρα η δεκαετία του ’60. Ελάχιστες μέρες απομένουν για να κλείσουν τα σχολεία και να ξεκινήσουν επιτέλους οι καλοκαιρινές διακοπές. Όχι όμως χωρίς κάποιες μικροαναποδιές. Ένα άτυχο περιστατικό θα σταθεί αιτία να χαλάσει, χωρίς να το θέλουν, η φιλία δυο μικρών αγοριών. Επειδή όμως το αίμα νερό δε γίνεται, στα μέσα του καλοκαιριού θα ξανασμίξουν, περασμένα- ξεχασμένα, και θα περάσουν μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι. Το φθινόπωρο, όμως, καταφθάνει πριν καλά-καλά το καταλάβουν, διακόπτοντας τις μέρες της ανεμελιάς.

Μια από σπουδαιότερες και πλέον ποιητικές και μία από τις πιο αθώες και τρυφερές ελληνικές ιστορίες ενηλικίωσης. Ταυτόχρονα ένας εγκάρδιος φόρος τιμής στην ιδιαίτερη πατρίδα του σκηνοθέτη με τα μοναδικά μαστιχόδεντρα που τιμήθηκαν δεόντως, δίνοντας και τον τίτλο της ταινίας. Μια σθεναρή αφήγηση που αναδύει μυρωμένες από την ευωδιά της μαστίχας μνήμες καθώς ξεδιπλώνεται το μικροσκοπικό έπος της ενηλικίωσης δύο παιδιών που ζουν με όλη τους την ψυχή, μια ολοζώντανη συνύπαρξη με τη φύση!

Η ταινία που ξαναπροβάλλεται σε νέα, αποκατεστημένη χρωματικά, ψηφιακή κόπια υψηλής ανάλυσης 4K, έλαβε πολλές υψηλές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συντελεστές
Σενάριο: Δήμος Αβδελιώδης
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ηθοποιοί: Βαγγελιώ Μισαηλίδου, Γιάννης Αβδελιώδης, Γιάννης Κολιάρος, Γιάννης Σιταράς, Δέσποινα Ψάλτη, Δημήτρης Σιδεράτος, Δήμος Αβδελιώδης, Κατερίνα Γεωργακώδη, Κώστας Καλαμοτούσης, Μαρίνα Δεληβοριά, Νίκος Μειωτέρης, Στέλιος Μακριάς, Τάκης Αγόρης

Διακρίσεις
• Ειδική Μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
• Βραβείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταινιών Νεότητας
Φεστιβάλ Βερολίνου
• Χρυσός Ελέφαντας Καλύτερης Ταινίας και
• Αργυρός Ελέφαντας Καλύτερης Σκηνοθεσίας
στο Φεστιβάλ Νέου Δελχί
• Επίσημη Συμμετοχή
Εβδομάδα Κριτικής Φεστιβάλ Καννών 1987

//

Αθέμιτος Συναγωνισμός (1982)

1ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Δράμας του 1983

Ο Δήμος Αβδελιώδης κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με αυτήν την εξαιρετική βωβή ταινία μεσαίου μήκους. Ο «Αθέμιτος Συναγωνισμός» είναι μια ιδιαίτερα αστεία ταινία με όλα τα λαογραφικά εκείνα στοιχεία που τόσο αγαπά ο σκηνοθέτης και φροντίζει να αναδεικνύει στα έργα του.

Μια κωμωδία στο ύφος του Τσάπλιν, αγαπημένο πρότυπο του Αβδελιώδη που μας δίνει μια γεύση της ναΐφ τεχνοτροπίας που θα ακολουθήσει ο σκηνοθέτης στην μοναδική προσωπική του κινηματογραφική γραφή. Εξαιρετικές είναι επίσης οι ερμηνείες, που βασίζονται στην κίνηση και τη μιμική, καθώς ο λόγος είναι απών. Ο μικρός Γιάννης Αβδελιώδης είναι άψογος στον σκανταλιάρικο ρόλο του. Υπέροχη η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο ιντερνετικό κάλεσμα της προβολής.


Δείτε ακόμη: Όλες οι προβολές στους κινηματογράφους της γειτονιάς


Το δέντρο που πληγώναμε (1986)  

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Information

Κινηματογράφος Ριβιέρα (θερινός)
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια

Τηλ.: 2103837716, 210-3844827

Ταινία
Το δέντρο που πληγώναμε (1986) / The tree we hurt

Προβολές
Από 10 έως 16 Αυγούστου 2017 21:00, 23:00

Τιμή
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Παιδ. - Φοιτ. - άνω των 65 - άνεργοι: 6 ευρώ
Κάθε Τετάρτη: γενική είσοδος 5 ευρώ

Διάρκεια
75'+ 20'
 

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια