Main Nav

120 χτύποι το λεπτό - μία δυνατή ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό

Σχόλια: 0
120 χτύποι το λεπτό - μία δυνατή ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό
ΠΟΤΕ:
ΤΗΛ.: 21 0331 0820
Τιμή:

Μια ταινία – ωδή της συλλογικότητας, του αγώνα προς έναν κοινό σκοπό αλλά και της αγάπης, αυτής που δίνεται χωρίς όρια και κάνει την καρδιά να χτυπά σε 120 παλμούς!

Gallery

Αρχές της δεκαετίας του ’90. Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες. (κινηματογραφική διανομή: WeirdWave)  

  
Η ταινία κέρδισε το Μέγα Βραβείο, το FIPRESCI και τον Queer Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών. Είναι η πρόταση της Γαλλίας για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στα 90α βραβεία Όσκαρ. Επίσης, είναι υποψήφια για το Βραβείο Lux. Η επίσημη πρεμιέρα στην Ελλαδα έγινε, παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του ηθοποιού Αρνό Βαλουά, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σκηνοθέτη από το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. 
 

 144’ | Χώρα: Γαλλία | Έτος: 2017 | Είδος: Δράμα
  

Ο σκηνοθέτης Καμπιγιό για την ταινία του:

Μια πολιτική ταινία

«Το 120 BPM δεν είναι μία νοσταλγική ταινία, αλλά μία πολιτική ταινία, μία ταινία για αυτούς που χάθηκαν και για εμάς που έχουμε μείνει εδώ και παλεύουμε ακόμα. […] Το 1992, μην ξεχνάμε πως είμαστε σε μία περίοδο που υπάρχει ομοφοβία, οι συζητήσεις για προφυλακτικά ήταν απαγορευμένες στα σχολεία και η ανταλλαγή σύριγγας ήταν η πιο συνηθισμένη πρακτική. Η Act Up – Paris ήταν μια οργάνωση γεμάτη δυναμικούς ανθρώπους στην χειρότερη περίοδο της επιδημίας του AIDS που όμως κατάφεραν και άνοιξαν έναν διάλογο για αυτό και βοήθησαν και άλλους ανθρώπους, που είχαν προσβληθεί από την αρρώστια, όπως χρήστες ναρκωτικών, αιμοφιλικούς, κ.ά.» […] 
 

Η δύναμη της Κοινότητας

«Σήμερα, με τα Κοινωνικά Μέσα και το διαδίκτυο είναι πολύ εύκολο να είμαστε μέρος μιας κοινότητας, αλλά χωρίς να ενσωματωνόμαστε πραγματικά σε αυτή την κοινότητα. Τη εποχή που διαδραματίζεται το 120 BPM, οι άνθρωποι έπρεπε να βρεθούν μαζί, στον ίδιο χώρο, και να ανταλλάξουν ιδέες κοιτώντας ο ένας τον άλλο. Ήταν η εποχή του φαξ, όπου οι οργανώσεις δεν μπορούσαν να μεταδίδουν τις εικόνες τους άμεσα, όπως γίνεται σήμερα, και η τηλεόραση έπαιζε ένα τεράστιο ρόλο – γεγονός που επηρέαζε τον τρόπο που η οργάνωση σχεδίαζε τις ενέργειές της, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα Μέσα αυτά.» 


Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ρόμπιν Καμπίλο
Ηθοποιοί: 
Αλουίζ Σαβάζ, Αντέλ Χένελ, Αντουάν Ρέιναρτζ, Αρνό Βαλουά, Κάθριν Βίνατιερ, Μεντί Τουρέ, Ναχέλ Πέρεζ Μπίσκαγιαρτ, Σάιμον Μποργκέιντ, Φέλιξ Μαριτάουντ
 

// 
Δείτε ακόμη:
- Όλες οι προβολές που έχουμε συγκεντρώσει στην ευρύτερη περιοχή
- inExarchia Spot: Για μπύρα στους Πέντε Δρόμους! 

- Περισσότερες ταινίες στην σελίδα της WeirdWave

  

The Neon Demon (2016)  
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Information

Σινεμά ΑΣΤΟΡ
Σταδίου 28 - Αθήνα

Είσοδος από στοά Κοραή (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
210 3310820

Ταινία

120 Battements par Minute

Προβολές
Από 21 έως 27 Δεκεμβρίου 2017 - 14.40
Πεμ, Παρ, Τρι, Τετ

Διάρκεια
144'

Χάρτης

Javascript is required to view this map.

Add comment

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια

Σχόλια